Μόνο στο Spirto:Εσπευμένα στο Υγεία ο Κοντομηνάς

Μόνο στο Spirto:Εσπευμένα στο Υγεία ο Κοντομηνάς

Σε θρίλερ εξελίσεται η υγεία του Δμήτρη Κοντομηνά . Σύμφωνα με πληροφορίες ο ισχυρός επιχειρηματίας βγήκε από το νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν μεταφέρθηκε στην Βαρυμπόμπη όπου και παρέμεινε για δέκα περίπου ημέρες μέχρι να επιστρέψει ξανά στο νοσοκομείο και στην σουίτα του Υγεία που βρισκόταν για περίπου δύο μήνες. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ίδιος δίνει μια πολύ γενναία μάχη να κρατηθεί στη ζωή αφού τα προβλήματα της υγείας του είναι πλέον εξαιρετικά σοβαρά Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να τον κρατήσουν σταθερό, ωστόσο η ηλικία του δεν βοηθάει με αποτέλεσμα να βιώνει μια συνολική αδυναμία των ζωτικών οργάνων του.

Η ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ
Την ίδια στιγμή στη βίλα της Βαρυμπόμπης συμβαίνουν περίεργα πράγματα καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα μόνο τόσο η συλλογή του σε ρολόγια αλλά και τα αυτοκίνητά του-ακόμη και το θωρακισμένο που κυκλοφορούσε τελευταία- έχουν αλλάξει χέρια. Ειδικά τα συλλεκτικά ρολόγια του μεγιστάνα-αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ, τα αγόρασε γνωστός κοσμηματοπώλης-χρυσοχόος στην περιοχή του Κολωνακίου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Χάριτος. Παρόμοιες καταστάσεις συμβαίνουν και στην άλλη αγαπημένη συλλογή του Έλληνα μεγιστάνα. Εκείνη με τα πανάκριβα συλλεκτικά αυτοκίνητα που μάζευε όλες αυτές τις δεκαετίες. Τα αγαπημένα αυτοκίνητά του. Η Mercedes του 1973-η συλλεκτική του Ωνάση- γράφεται πώς ήδη πέρασε στα χέρια γνωστού Εβραίου επιχειρηματία- αλλά και η BMW 625csi του1980, μια BMW 760, και δυο BMW m6 ένα κλειστό και ένα κάμπριο πουλήθηκαν μαζί με τους πίνακες-έργα τέχνης που κοσμούσαν το σπίτι του στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
Την ίδια ώρα η κόρη του η Μαρία συνεχίζει το άτυπο εμπάργκο με όσους θέλουν να τον δούν. Θεωρεί και ορθώς για μένα πώς με τον τρόπο αυτό τον προστατεύει. Είναι εξάλλου γνωστό πως την φυσική και την επιχειρηματική «κηδεμονία» έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου, όπως αναφέρεται, ο γαμπρός του Αριστοτέλης Τσιαμπίρης και η κόρη του Μαρία. Εν τω μεταξύ, αρκετοί στενοί του συγγενείς, φίλοι και κοντινοί συνεργάτες, μεταξύ άλλων η αδελφή του επιχειρηματία Κίττυ Αλεξανδράτου, ο φίλος του Μπιλ Δασκαλάκης, η Ελένη Μενεγάκη και ο κουμπάρος του Αντώνης Ρέμος, έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να τον δουν εκ του σύνεγγυς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτή η πρόσβαση στο νοσηλευτικό του άβατο. Άπαντες ωστόσο ευελπιστούν, συμμεριζόμενοι τη συγκρατημένη αισιοδοξία των γιατρών, ότι η κατάστασή του θα βελτιωθεί και θα τον συναντήσουν πολύ σύντομα. Μάλιστα πολύ πρόσφατα και η Βίκυ Χατζηβασιλείου αποκάλυψε σε εβδομδιαίο περιοδικό: «Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη. Έχω κάνει πάρα πολλές προσπάθειες να τον δω αλλά δεν αφήνουν κανέναν πέρα από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον».

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΡΙ
Και σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω προέκυψε και ένα δυσάρεστο ζήτημα για τον επιχειρηματία και την οικογένεια του. Η Λόρι Χόλκομπ που ήταν η τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Κοντομηνά κινήθηκε νομικά εναντίον του επιχειρηματία, διεκδικώντας μηνιαία διατροφή.
Ο χωρισμός τους επήλθε στις ΗΠΑ, τον περαμένο Σεπτέμβριο μετά από ενάμιση χρόνο σχέσης, στην διάρκεια της οποίας υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης. Το σύμφωνο υπογράφτηκε στην Αθήνα και δεν ήταν σε γνώση της κόρης του επιχειρηματία Μαρίας, η οποία το έμαθε μετά τον χωρισμό του πατέρα της από την 60χρονη. Έναν χωρισμό που δεν ήταν ήπιος αφού ο επιχειρηματίας φέρεται να εξοργίσθηκε από μια σειρά πληροφοριών που ήρθαν σε γνώση του σε τέτοιο βαθμό, ώστε να την «τελειώσει» και να ακυρώσει το εισιτήριο επιστροφής της μαζί της στην Ελλάδα. Η Χόλκομπ αντέδρασε επιλέγοντας την δικαστική οδό και κατέθεσε προσωρινή διαταγή ασφαλιστικών μέτρων απαιτώντας διατροφή περίπου 50.000 ευρώ τον μήνα.Η αίτηση της συζητήθηκε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών και απορρίφθηκε. Η νέα δίκη έχει ορισθεί για το προσεχές διάστημα, πάλι στο Πρωτοδικείο Αθηνών.Το στενό περιβάλλον του επιχειρηματία κάνει λόγο για ένα πολύ σύντομο διάστημα συμβίωσης κατά το οποίο η Χόλκομπ έχει λάβει πολλά χρήματα και θεωρεί τουλάχιστον απρεπή από την πλευρά της μια τέτοια κίνηση. Η καθηγήτρια παραμένει στις ΗΠΑ και αναμένει τις εξελίξεις έχοντας αναθέσει την υπόθεση σε ελληνικό δικηγορικό γραφείο, παρότι γνωρίζει ότι ο πρώην σύντροφος της νοσηλεύεται.

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ
ΟΙ ΣΑΜΙ ΦΑΙΣ ΚΑΙ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πολυχώρος της Αίγλης Ζαππείου θα περάσει από την οικογένεια Κοντομηνά, στην κατοχή δύο πολύ γνωστών επιχειρηματιών, του Σάμι Φάις και του Αχιλλέα Κυριακόπουλου.
Σε νέα εποχή περνά η Αίγλη Ζαππείου, αφού αλλάζει χέρια και περνά σε νέους ιδιοκτήτες. Υπενθυμίζεται άλλωστε εδώ ότι η Αίγλη, όπως και όλο το Ζάππειο, ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και έχει παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά. Όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις της υγείας του, η κόρη του Μαρία δεν δείχνει διαθετιμένη να ασχοληθεί με την εστίαση όπως και όπως ακριβώς έπραξε και με τις εταιρείες των media αποφάσισε να πουλήσει και αυτή την εταιρεία του πατέρα της. Οι διαδικασίες όπως μαθαίνουμε είναι fast track και πολύ γρήγορα θα ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά καθώς και τυπικά η ιστορική Αίγλη μέσα στο Ζάππειο να αλλάξει χέρια.
Σάμι Φάις
Ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις είναι ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τα Νike και μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’80 και ’90. Έπειτα από μία περίοδο στην αφάνεια, επανέκαμψε τα τελευταία χρόνια δυναμικά, με μια σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες.Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, ο Σάμι Φάις «μπαίνει» και στον χώρο των καλλυντικών μετά τη συμφωνία του με την ανερχόμενη ιταλική εταιρεία ΚΙΚΟ Milano. Σήμερα ο Σάμι Φάις μέσω του ομίλου εταιρειών του δραστηριοποιείται στην αγορά των αθλητικών ειδών, «τρέχει» την αλυσίδα Καλογήρου, ενώ κάνει την είσοδό του και στην αγορά τροφίμων μέσω της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο.
Αχιλλέας Κυριακόπουλος
Ο Αχιλλέας Κυριακόπουλος είναι ιδιοκτήτης της «Παλιάς Αγοράς», του πασίγνωστου εστιατορίου – μπαρ στη Φιλοθέη. Το όνομα του Αχιλλέα Κυριακόπουλου συνδέεται άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια με μια σειρά εμβληματικών κέντρων εστίασης και διασκέδασης.

Αίγλη Ζαππείου
Από το 1904 μέχρι και σήμερα η Αίγλη Ζαππείου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής της Αθήνας. Στις αρχές του 20ου αιώνα, το «Ζυθεστιατόριον η Αίγλη» συνδέθηκε με τη μικρή Αθήνα της belle epoque και των Βαλκανικών Πολέμων. Στην εποχή του Μεσοπολέμου και τα μεταπολεμικά χρόνια «σημάδεψε» την κοινωνική ζωή και την καθημερινότητα των Αθηναίων, αποτελώντας έναν κοινωνικό-δημόσιο χώρο με διαστρωματική εμβέλεια. Στα τραπεζάκια της Αίγλης, «το πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών» όπως έλεγε χαρακτηριστικά μία διαφήμιση της εποχής, συγκεντρώνονταν λόγιοι, καλλιτέχνες και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, για να απολαύσουν τον καφέ ή την πορτοκαλάδα τους. Στα τέλη της δεκαετίας του 1910 λειτούργησε ο κινηματογράφος της Αίγλης, ένας από τους πρώτους θερινούς που λειτούργησαν στην Αθήνα. Η Αίγλη Ζαππείου αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό «σκηνικό» για αυθεντικές εικόνες της παλιάς Αθήνας, που μας τις θυμίζουν πολλές από τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν εκεί. Σήμερα, ο πολυχώρος της Αίγλης Ζαππείου περιλαμβάνει το Aegli Café, εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, θερινό κινηματογράφο, καθώς και αίθουσες κοινωνικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων.